Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megmosott csirkedarabokat vegetával, vagy az összemorzsolt leveskockával jól bedörzsöljük. Vajat vagy olívaolajat hevítünk, és amikor kellően felforrósodott a csirkedarabokat belehelyezzük. Mind a két oldalát pirosra átsütjük.Fedő alatt, kisebbre véve a hőfokot puhára pároljuk.
Vizet nem kell alátenni, mert a csirke enged elég levet, nem ég oda.
Amikor megpuhult kivesszük a serpenyőből, és a megmaradt pörk anyagot fakanállal kissé felszedjük.
A megtisztított és nagy szeletekre vágott gombát beletesszük, pirítjuk benne, belenyomjuk foghagymapréssel a fokhagyma gerezdeket, és puhulás után felengedjük a tejszínnel.
A tejszínes tömlősajtot, vagy tejszínkrémsajtot belenyomjuk, elkeverjük, hagyjuk kissé besűrűsödni, teszünk bele egy kávéskanál mustárt, és kb.fél citrom levét ízlés szerint.
A csirkedarabokat visszahelyezve az egészet jól átmelegítjük, de nem forraljuk, nehogy a tejszín csomós legyen. Összevágott petrezselyemmel megszórjuk, ami nagyon jó ízt is ad neki és díszíti is.
Sült vagy főtt-sült krumplival tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A család egyik kedvence, az a legjobb benne, hogy amellett, hogy nagyon finom villámgyorsan készen van.
Nagyon örülnék, ha elkészítés után másnak is ez lenne a véleménye, köszönöm.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
vikariuse
2013.10.07 22:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
friss citrom, megmosott csirkedarabokat, összemorzsolt leveskockával, csirkedarabokat belehelyezzük, hőfokot puhára, csirke enged, megmaradt pörk, fokhagyma gerezdeket, tejszínes tömlősajtot, kávéskanál mustárt, tejszín csomós, család egyik, foghagymapréssel, csirkedarabokat, csirkedarabokat, petrezselyemmel, csirkedarabokat, felforrósodott, visszahelyezve, megtisztított, csiperkegomba, összemorzsolt, villámgyorsan, belehelyezzük, leveskockával, bedörzsöljük, csirkeszárny, átmelegítjük, petrezselyem, belenyomjuk, besűrűsödni, Összevágott, tömlősajtot, serpenyőből, belenyomjuk, felengedjük, olívaolajat, beletesszük, csiperkegomba, tömlős tejszínes sajt, tejszín, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, Knorr leveskocka vagy vegeta, vaj vagy olívaolaj, mustár,
|
|
|
|
|