Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns tejszínes, gombás csirke recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 egész csirkemell, 2 db csirkecomb, 2 db csirkeszárny
» 1/2 kg csiperkegomba
» 1 tömlős tejszínes sajt
» 2 dl tejszín
» 2 gerezd fokhagyma
» citromlé ízlés szerint (legjobb a friss citrom leve)
» 1 csokor petrezselyem
» 2 db Knorr leveskocka vagy vegeta
» vaj, vagy olívaolaj
» mustár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megmosott csirkedarabokat vegetával, vagy az összemorzsolt leveskockával jól bedörzsöljük. Vajat vagy olívaolajat hevítünk, és amikor kellően felforrósodott a csirkedarabokat belehelyezzük. Mind a két oldalát pirosra átsütjük.Fedő alatt, kisebbre véve a hőfokot puhára pároljuk.
Vizet nem kell alátenni, mert a csirke enged elég levet, nem ég oda.
Amikor megpuhult kivesszük a serpenyőből, és a megmaradt pörk anyagot fakanállal kissé felszedjük.
A megtisztított és nagy szeletekre vágott gombát beletesszük, pirítjuk benne, belenyomjuk foghagymapréssel a fokhagyma gerezdeket, és puhulás után felengedjük a tejszínnel.
A tejszínes tömlősajtot, vagy tejszínkrémsajtot belenyomjuk, elkeverjük, hagyjuk kissé besűrűsödni, teszünk bele egy kávéskanál mustárt, és kb.fél citrom levét ízlés szerint.
A csirkedarabokat visszahelyezve az egészet jól átmelegítjük, de nem forraljuk, nehogy a tejszín csomós legyen. Összevágott petrezselyemmel megszórjuk, ami nagyon jó ízt is ad neki és díszíti is.
Sült vagy főtt-sült krumplival tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A család egyik kedvence, az a legjobb benne, hogy amellett, hogy nagyon finom villámgyorsan készen van.
Nagyon örülnék, ha elkészítés után másnak is ez lenne a véleménye, köszönöm.
0 komment 4 ember kedveli vikariuse
2013.10.07 22:39
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
friss citrom, megmosott csirkedarabokat, összemorzsolt leveskockával, csirkedarabokat belehelyezzük, hőfokot puhára, csirke enged, megmaradt pörk, fokhagyma gerezdeket, tejszínes tömlősajtot, kávéskanál mustárt, tejszín csomós, család egyik, foghagymapréssel, csirkedarabokat, csirkedarabokat, petrezselyemmel, csirkedarabokat, felforrósodott, visszahelyezve, megtisztított, csiperkegomba, összemorzsolt, villámgyorsan, belehelyezzük, leveskockával, bedörzsöljük, csirkeszárny, átmelegítjük, petrezselyem, belenyomjuk, besűrűsödni, Összevágott, tömlősajtot, serpenyőből, belenyomjuk, felengedjük, olívaolajat, beletesszük, csiperkegomba, tömlős tejszínes sajt, tejszín, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, Knorr leveskocka vagy vegeta, vaj vagy olívaolaj, mustár,
Brokkoli krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Bableves
0 komment 1 ember kedveli
Mézes krémes
0 komment 11 ember kedveli
Sült kolbász krumpli és káposzta ágyon....
1 komment 12 ember kedveli
Orosz sárgarépa saláta
2 komment 13 ember kedveli
Cukkini fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Sós kifli variációk
0 komment 5 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 2 ember kedveli
Sajtkrémes fokhagymaleves
0 komment 1 ember kedveli
Panna Mocca
0 komment 2 ember kedveli
Sült libamell
0 komment 2 ember kedveli
Martini (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 9 ember kedveli
Keksz tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.